Kuka olen?

Olen Henna-Riikka Pitkänen, 42-vuotias syntyperäinen kuopiolainen 4 lapsen äiti. Olen kasvanut perheessä, missä arvoina on ollut pienen ja heikon puolustaminen, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Olen asunut Kuopiossa lähes koko ikäni, kymmenisen vuotta asuin Leppävirran Paukarlahdessa, josta paluumuutin Kuopioon kaksi vuotta sitten.

Koulutukseltani olen bioanalyytikko (Biomedical Laboratory Scientist, Bachelor of Health Care, BSc) ja minulla on myös laborantin (Laboratory Technologist) tutkinto. Työni on projektin hallinnan parissa yrityksessä joka tarjoaa neurologisten aivosairauksien tutkimuspalveluita lääke- ja bioteknologiateollisuuden tarkoituksiin.

Aikani menee enimmäkseen perheeni arjen pyörittämiseen, mutta joskus liikenee aikaa myös harrastuksille. Olen aikuisiällä opetellut mm. valokuvaamaan ja ompelemaan ja tässä tätä kirjoittaessa olen opetellut tekemään nettisivut. Näistä mainituista valokuvaus on ollut sellainen harrastus, josta olen kovin innostunut. Lajini on muotokuvaus, ihmisten kuvaaminen on todella mielenkiintoista, kuvissa ihmisistä näkee niin paljon sellaista, mitä kasvokkain toisen kanssa jää huomaamatta.

Koska omassa elämässäni perheeni tulee aina kaiken edelle, on minulle myös politiikassa tärkeää saada lapsiperheiden näkökulma asioihin esille. Varhaiskasvatus, peruskoulu, erityislasten yhdenvertainen asema ja perheiden hyvinvointia lisäävät tekijät, kuten esimerkiksi perhetyöntekijöiden määrän ja saatavuuden lisääminen, ovat niitä asioita mitkä koen erittäin tärkeiksi.

Aluevaaliehdokkaasi,

Henna-Riikka

Kuva Sam Jamsen