Kuka olen?

Olen Henna-Riikka Pitkänen, 41-vuotias syntyperäinen kuopiolainen 4 lapsen äiti. Olen kasvanut perheessä, missä arvoina on ollut pienen ja heikon puolustaminen, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Olen asunut Kuopiossa lähes koko ikäni, kymmenisen vuotta asuin Leppävirran Paukarlahdessa, josta paluumuutin Kuopioon kaksi vuotta sitten.

Työskentelen biomarkkeri- ja molekyylikuvantamisen laboratoriossa työnimikkeellä Scheduler, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että suunnittelen laboratorion työtehtävät työntekijöillemme ja varmistan, että tutkimukset laboratoriossamme tapahtuvat ajallaan ja kaikelle tehtävälle työlle löytyy osaava tekijä oikeaan aikaan. Työnkuvaani kuuluu myös olla henkisenä tukena tutkijoille ja teknikoille ja ohjata, opastaa ja auttaa työntekijöitä tarvittaessa. Joskus myös hyppään teknikon saappaisiin ja työskentelen laboratoriossa mm. immunohistokemian tai molekyylibiologian parissa. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla; perheeseemme syntyi kaksostytöt syyskuussa 2020.

Koulutukseltani olen bioanalyytikko (AMK, Bachelor of Health Care) ja minulla on myös laborantin tutkinto.

Aikani menee enimmäkseen perheeni arjen pyörittämiseen, mutta joskus liikenee aikaa myös harrastuksille. Olen aikuisiällä opetellut mm. valokuvaamaan ja ompelemaan ja tässä tätä kirjoittaessa olen opetellut tekemään nettisivut. Näistä mainituista valokuvaus on ollut sellainen harrastus, josta olen kovin innostunut. Lajini on muotokuvaus, ihmisten kuvaaminen on todella mielenkiintoista, kuvissa ihmisistä näkee niin paljon sellaista, mitä kasvokkain toisen kanssa jää huomaamatta.

Koska omassa elämässäni perheeni tulee aina kaiken edelle, on minulle myös kunnallispolitiikassa tärkeää saada lapsiperheiden näkökulma asioihin esille. Varhaiskasvatus, peruskoulu ja perheiden hyvinvointia lisäävät tekijät, kuten esimerkiksi perhetyöntekijöiden määrän ja saatavuuden lisääminen, ovat niitä asioita mitkä koen erittäin tärkeiksi.

Kuntavaaliehdokkaasi,

Henna-Riikka

Kuva Sam Jamsen